Sydfransk köttgryta med chorizo och linser

Köp färdiga grytbitar om du har ont om tid. Annars skär du egna, ca 3 x 3 cm. Tänk på att köpa lite extra då en del går bort som puts. Av 2 kilo högrev får du kvar ca 1,6 kilo grytbitar.

Sydfransk köttgryta med chorizo och linser

  1. Bryn köttet i 3 omgångar i smör och olivolja. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Vispa emellanåt ur pannan med vatten och häll det i grytan. Häll på resterande vatten och vin i grytan.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Smält smör och olivolja i stekpannan och stek lök och vitlök ca 5 min. Lägg över löken i grytan. Koka upp och ta bort skummet.
  4. Skär soltorkade tomater i strimlor. Tillsätt tomater, bouquet garni, kalvfond, svartpeppar och salt.
  5. Låt sedan sjuda under lock ca 1,5 timme. Köttet ska bli riktigt mört. Ta bort kryddbuketten.
  6. Blötlägg puylinserna 30 min. Koka dem i lättsaltat vatten ca 20 min. Häll av. Hit kan förberedas.
  7. Skiva chorizon ganska tunt och stek skivorna lite knapriga. Lägg dem i grytan och fortsätt att hastigt värma linserna i olivolja.
  8. Värm grytan. Servera med linser, bönor, ugnsrostade grönsaker och potatismos smaksatt med getost.

Recept från