00000

Grytan får en lätt röksmak av barbequesås med röksmak. Vi har använt Caj P Hickory barbequesås. Om just den är svår att hitta i butiken kan du förstås byta ut den mot en annan sort.

För 10 person(er)

Ingredienser

1,3 kilo rostbiff, i bit
1 dl kinesisk soja
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 knippe bladpersilja, (100g)
2 gula lökar, grovhackade
1,5 msk pepparfrukt, hackad röd spansk
2 msk smör
3 tomater, burkar krossade á 400 g
1 msk rödvinsvinäger
2 msk farinsocker
0,75 msk tabasco
1 msk oregano
3 msk caj p hickory barbequesås, med smak av rök, tomat och chili
340 g majskorn
1 dl crème fraiche

GARNERING

2 msk persilja, hackad
1 tsk spansk peppar, finhackad röd

TILLBEHÖR

1 pkt ris, kokt
1 pkt haricots verts
1 sallad

1. Skär köttet i grytbitar, ca 2 x 2 cm. Blanda det med sojan i en bunke. Lyft upp köttet och bryn det i rapsolja, i omgångar, i en stekpanna. Salta och lägg över det i en gryta. Häll ner den resterande sojan.
2. Hacka bladen från persiljan och spara 2 msk till garnering. Stek lök, persilja och pepparfrukten i smör. Lägg över det i grytan.
3. Häll i krossade tomater, vinäger, farinsocker, tabasco, oregano och barbequesås. Låt grytan sjuda 30-45 min under lock tills köttet är mört.
4. Häll av vätskan från majskornen och rör i dem och creme fraiche i grytan. Låt allt bli varmt. Garnera med persilja och pepparfrukt.
5. Servera med ris, haricots verts och en sallad.