Sydafrikansk morotssallad med kanel

De gröna spenatbladen gör denna sallad lika vacker som smakrik.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 2 kanelstänger
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära - riven färsk
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g babyspenat

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i stavar. Koka morötterna i vatten med kanelstänger ca 5 min. Häll av vattnet och lägg dem i en skål.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den och ingefära i olja. Tillsätt citron, honung, salt och peppar och blanda ner det i morötterna.

  3. Blanda ner spenaten precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!