Sweet & Sour Cabbage

Väldigt lik vår egen sötade rödkål som är vanlig till jul. Den här får lite extra skjuts av vinäger, som alltid finns till hands på brittiska matbord.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g rödkål
  • 1,5 msk rapsolja
  • 1,25 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rörsockersirap
  • 4 fläskkotletter - (ca 600 g)

Tillbehör

  • 2 dl haricots verts
  • potatis - kokt

Gör så här

  1. Strimla rödkålen fint. Stek den mjuk i 1 msk olja ca 2 min. Strö på 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt vinäger och sirap. Låt alltsammans fräsa ca 2 min.

  2. Strö 1/2 tsk salt och 1 krm peppar på kotletterna och stek dem i 1/2 msk olja på strax över medelvärme ca 3 min på varje sida tills de är genomstekta.

  3. Servera kålen varm med ny-stekta kotletter, kokt potatis och lättkokta haricots verts. Ca 430 kcal per portion, 13 g fett, 35 g protein, 39 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!