Sweet chilikorv med rostade rotfrukter

Allt i ett, ugnsbakade rotfrukter tillsammans med falukorv lagas i en långpanna i ugnen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g falukorv - mager
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 paprika - röd
  • 4 morötter
  • 3 palsternackor
  • 4 potatisar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Dra bort skinnet på korven och strimla den. Blanda korv, sweet chili, soja, vitlök och sesamrön i en skål.

  2. Sätt ugnen på 225°. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skala och skär morötterna, palsternackor och potatis i långa strimlor. Lägg dem på en oljad plåt. Salta och peppra. Stek grönsakerna mitt i ugnen i 10 min.

  3. Ta ut plåten och lägg på korven. Stek ytterligare i 10 min. Servera korven med brön och gärna lite frukt till dessert.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!