Sweet Bread

Recept på Sweet Bread. Ett milt sött bröd som gräddas i stekpannan. Passar bra till tibetanskt te.  

För 4 bröd:

Ingredienser

500 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl vatten
1 dl rapsolja
4 tsk strösocker
2 tsk rosmarin

Till stekning:

2 msk rapsolja

20 minuter + 1 timme för degen att vila + gräddningstid

Sweet Bread — gör så här:

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila ca 1 timme.
  2. Tryck ut degen och häll på socker och rosmarin. Forma den till en rund boll.
  3. Skär degen i fyra bitar. Kavla ut bitarna till kakor, ca 20 cm i diameter.
  4. Häll olja i en stekpanna. Stek bröden på varje sida tills de får en gyllenbrun färg, ca 8 min på varje sida. Servera med te.

Recept: Lobsang Dhamchoe

Fler recept med: Bakning, Indiskt, Matbröd, Övrigt