3.73.73.73.73.7

Recept på Sverigekaka. Den här kakan har saftiga bottnar med fantastiskt god smak av vaniljfyllning.

För 10 bitar:

Ingredienser

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten, kokhett

Fyllning:

1 dl mjölk
125 g smör
3 msk vaniljsocker

Garnering

florsocker

15 minuter + 30 minuter i ugn + 1 dygn i kyl

Sverigekaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och strösocker pösigt.
    Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med vattnet. Rör till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen 30–40 min. Låt kallna.
  3. Fyllning: Koka ihop mjölk och smör. Tillsätt vaniljsockret och rör om tills sockret har smält. Skär kakan i två bottnar. Fördela fyllningen på bottnarnas smuligaste sidor.
  4. Lägg den ena bottnen på den andra, fyllning mot fyllning. Täck kakan med plastfolie. Låt kakan stå i kylen till nästa dag.
  5. Garnera kakan med florsocker vid servering.

Recept: Anna Nordh, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar