Sverigekaka

Recept på Sverigekaka. Den här kakan har saftiga bottnar med fantastiskt god smak av vaniljfyllning.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten - kokhett

Fyllning

  • 1 dl mjölk
  • 125 g smör
  • 3 msk vaniljsocker

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med vattnet. Rör till en slät smet.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen 30–40 min. Låt kallna.

  3. Fyllning: Koka ihop mjölk och smör. Tillsätt vaniljsockret och rör om tills sockret har smält. Skär kakan i två bottnar. Fördela fyllningen på bottnarnas smuligaste sidor.

  4. Lägg den ena bottnen på den andra, fyllning mot fyllning. Täck kakan med plastfolie. Låt kakan stå i kylen till nästa dag.

  5. Garnera kakan med florsocker vid servering.

Recept: Anna Nordh, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!