Svenssonmatjes

På Edsbacka blandar köksmästaren matjessillen med en särskilt god tomatsås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 matjessill - filéer (en burk på ca 500 g)
  • 3 dl mjölk

Tomatsås

  • 0,5 rödlök
  • 0,5 äpple
  • 1 stjälkselleri
  • 0,5 dl dill - finskuren
  • 1 msk ättiksprit - 24 %
  • 3 msk tomatketchup
  • 4 msk tomatpuré
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 4 msk körsbärslikör - t ex Heering Cherry Liqueur

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av, skär den i 2 cm bitar, lägg den i en skål med mjölk och ställ den kallt 1 dygn.

  2. Skala och finhacka rödlök och äpple, finstrimla sellerin, skär dillen fint och blanda alla ingredienserna till tomatsåsen.

  3. Låt sillen rinna av väl, blanda den med såsen och ställ kallt 1–2 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!