Sos med löjrom, matjessill och kumminost

Recept på sos med löjrom, matjessill och kumminost. Låt rätterna spegla vilka ni är och var ni kommer ifrån! Här en tallrik med svenska smaker från såväl norr som söder.

Sos med löjrom, matjessill och kumminost:

  1. Skär kumminosten i tärningar och förvara i lufttät burk i kylskåp, kan göras två dagar i förväg.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Skär citronen i mycket tunna klyftor. Låt löjrommen rinna av i en sil.
  3. Skär baguetten i skivor. Grilla brödet i grillpanna tills det fått fin färg och grillyta. Detta kan förberedas dagen före.
  4. Lägg upp knäckebröd, sill, gräddfil och ost på ena sidan av  tallrikarna. Toppa med gräslök. Lägg en liten klick crème fraiche och en klick löjrom på det grillade brödet. Toppa med rödlök, citronklyfta och svartpeppar. Lägg toasten på tallriken.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!
Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Här är några förslag på hur du kan dekorera en smörgåstårta med räkor, löjrom, rädisor, krasse och gräslök:

Recept från