00000

Tarte flambée kallas även Alsacepizza. Vi gör den med svenska smaker – rökt renstek, pepparrot och västerbottensost.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 rödlök
0,5 äpple
1 tsk olivolja
2 krm salt
50 g rökt renstek, eller bresaola
100 g fryst smördeg, 1,5 platta
2 msk crème fraiche
50 g västerbottensost

Garnering:

1 msk färskriven pepparrot
rosmarinkvistar

Svensk tarte flambée med rökt renstek, pepparrot och västerbottensost

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva rödlöken. Kärna ur, fintärna äpplet. Fräs lök och äpple mjukt i olivolja. Salta och låt svalna. Fintärna rensteken, blanda med äppelfräset.
2. Kavla ut smördegen till en platta, ca 15 x 24 cm. Lägg den på en bakpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel. Bred på creme fraichen. Fördela fräs och ost över.
3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Skär i 4 bitar. Garnera med pepparrot och rosmarinkvistar. Servera genast.