Svensk svamprisotto

Inget smakar bättre än en risotto med nyplockade kantareller. Underlätta genom att hacka lök och vitlök hemma och lägga i plastpåsar. Blanda buljongen och häll på flaska. Glöm inte ta med svampkniven.

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa svampen, dela eventuellt större svampar.
  2. Hetta upp olja i paellapannan och fräs lök och svamp ca 2 min under omrörning. Tillsätt riset och låt det fräsa med en kort stund.
  3. Späd riset med vin och buljong efter hand som det kokar in. Rör ofta. Riset är klart när kornen har en liten kärna.
  4. Smaka av med peppar. Vänd ner ost och gräslök.
  5. När svamprisotton är klar kan det möra köttet grillas över den återstående glöden. Trä köttbitar av entrecôte eller utskuren biff på spett, salta och peppra. Grilla 2–3 minuter på var sida.
  6. Servera risotton till det grillade köttet.

Recept från