Svensk sommar i poké bowl

00000

Recept på svensk sommar i poké bowl. En försvenskad poké bowl med varmrökt lax och somriga tillbehör.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g lax varmrökt
250 g gryn t ex bulgur
4 ägg
1 kruka gräslök
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 lök gärna rödlök
3 plommon
250 g snacksgurka eller 1/2 gurka
vinäger, gärna rödvins-, strösocker, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Svensk sommar i poké bowl — gör så här:

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Kyl i kallt vatten.
  2. Mjukkoka äggen 5–6 min. Kyl dem i kallt vatten. Skala och hal-vera dem.
  3. Finstrimla gräslöken, spara lite till garnering. Blanda crème fraichen med senap, gräslök, 1 tsk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Skala och finstrimla löken. Blanda med 2 tsk vinäger, 1 tsk socker och 1 krm salt. Låt stå ca 10 min.
  5. Halvera, kärna ur och skiva plommonen. Skiva gurkan. Dela laxen i bitar.
  6. Blanda grynen med lite av dressingen. Lägg upp i portionsskålar och fördela lax, ägg, lök, plommon och gurka ovanpå. Toppa med extra dressing och gräslök.