Svensk gazpacho

Recept på svensk gazpacho med blomkål och knaprigt fräst isterband. Blomkålen bör koka riktigt mjuk för att crèmen ska få en slät och fin konsistens.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 rabarberstjälk - (75 g)
  • 0,5 gurka
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 4 tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja - med basilikasmak
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald
  • 1 krm tabasco

Gör så här

  1. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Skala och kärna ur gurkan. Skala vitlöksklyftan.

  2. Mixa rabarber, gurka, vitlök och tomater med mixerstav. Sila soppan och smaka av med tomatpuré, olja och citronsaft. Krydda med salt, peppar och tabasco.

  3. Ställ gazpachon kallt till servering: Häll upp i små glas och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!