Recept på svensk gazpacho med blomkål och knaprigt fräst isterband. Blomkålen bör koka riktigt mjuk för att crèmen ska få en slät och fin konsistens.

För 10 små portioner

Ingredienser

1 isterband
1 msk smör

Crème

150 g blomkålsbuketter
0,5 dl mjölk
0,5 dl vispgrädde
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar nymald

Svensk gazpacho – gör så här:

  1. Ta bort skinnet från isterbandet. Stek inkråmet i smör till ett smuligt fräs. Låt kallna.
  2. Bryt blomkålen i små buketter. Förväll dem 2 gånger i osaltat vatten.
  3. Koka blomkålen i mjölk och grädde ca 15 min under lock. Mixa blomkålen och smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
  4. Fyll blomkålscrèmen i en spritspåse utan tyll. Spritsa två små klickar på varje assiett och smula över isterbandsfräs.
Fler recept med: Korv och chark, Övrigt, Soppa