Svartvinbärssylt med persikor

Recept på svartvinbärssylt med persikor. Sylten blir lite lös i konsistensen och passar därför bra att röra ner i yoghurt eller filmjölk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 persikor
  • 4 dl svartavinbär
  • 0,5 dl vatten
  • 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala och skär persikorna i klyftor. Lägg persikoklyftorna och vinbären i en kastrull och häll på vattnet. Låt sjuda ca 5 minuter.

  2. Tillsätt socker under omrörning och låt koka ytterligare 5 minuter. Ta bort ev skum.

  3. Fyll upp sylten på en väl rengjord burk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!