Svartvinbärssaft

Recept på svartvinbärssaft. Använd väl mogna bär, annars kan det bli gelé i saften och då är den svår att få ut ur flaskan. Omogna bär innehåller mycket pektin.

Ingredienser

  • 1 kg svartavinbär
  • 7 dl vatten
  • 5 dl strösocker - per liter saft

Gör så här

  1. Skölj bären väl, de behöver inte repas av från klasarna. Lägg dem i en stor gryta . Häll på vattnet ochkoka ca 10 min.

  2. Tryck sönder bären lätt med en potatisstöt. Häll upp i en silställning och låt saften rinna av.

  3. Mät upp saften. Häll tillbaka i grytan och tillsätt sockret. Mängden beror på hur mycket saft man fått ut.

  4. Koka upp och skumma. Sjud ca 10 min. Häll upp på väl rengjordaflaskor. Förvara ca 1 månad i kyl eller frys in i plastflaskor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!