Svartvinbärspäron

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg päron - fasta

Lag

  • 60 cl svartvinbärssaft - t ex ön koncentrerad
  • 2,5 dl socker
  • 3 kryddnejlikor
  • 2 kanel - 2 bitar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och låt koka upp.

  2. Skala (spara och skrapa kvisten), halvera och kärna ur päronen.

  3. Lägg ner päronhalvorna i den kokande lagen (tryck ner päronen med hjälp av en tallrik under koktiden, så att de ligger under lagen hela tiden). Låt dem koka på svag värme 12-15 minuter. De ska fortfarande vara lite fasta i mitten.

  4. Låt päronen kallna i lagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!