Svartvinbärsmarmelad

En tät och fruktig konfektmarmelad med mycket smak av svarta vinbär. Förvaras i kylen och sockras före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 kg svartavinbär - (550 g puré)
  • 4 dl strösocker
  • 3 msk honung - mild, flytande
  • 1 dl pektin - (certo), flytande
  • 1 msk svartvinbärslikör
  • 2 tsk citronsyra

Gör så här

  1. Mixa bären och passera genom en sil. Koka upp puré, socker och honung eller glykos i en kastrull. Skumma lätt. Koka till 107° under ständig omrörning.

  2. Tillsätt pektin, koka 1 min.

  3. Rör ihop likör med citronsyra och rör ner i marmeladen.

  4. Klä en låg vid form, ca 15x25 cm, med bakplåtspapper och häll upp fruktmassan. Täck med plastfolie och låt kallna.

  5. Skär marmeladen i bitar och vänd dem i strösocker inför servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!