Svartvinbärsmarmelad

En tät och fruktig konfektmarmelad med mycket smak av svarta vinbär. Förvaras i kylen och sockras före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 550 g svartavinbär
  • 4 dl strösocker
  • 3 msk honung - eller glykos mild och flytande
  • 1 dl pektin - (certo), flytande
  • 1 msk svartvinbärslikör
  • 2 tsk citronsyra

Servering

  • strösocker

Gör så här

  1. Mixa bären och passera genom en sil. Koka upp puré, socker och honung i en kastrull. Skumma lätt. Koka till 107° under ständig omrörning.

  2. Tillsätt pektin, koka 1 min.

  3. Rör ihop likören med citronsyran och rör ner den i marmeladen.

  4. Klä en låg vid form, ca 15x25 cm med bakplåtspapper och häll upp fruktmassan. Täck med plastfolie och kallna.

  5. Skär marmeladen i bitar och vänd dem i strösocker inför servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!