Svartvinbärsglaserade revben med dijonstuvad syrlig lök

Härligt sötglaserade spjäll med krämigt tillbehör.
Svartvinbärsglaserade revben med dijonstuvad syrlig lök
Svartvinbärsglaserade revben med dijonstuvad syrlig lök Foto: Ulrika Ekblom

Svartvinbärsglaserade revben med dijonstuvad syrlig lök

  • 2 kg revbensspjäll - knäckta, tjocka
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 msk salt

Glasering

  • 1,5 dl svartvinbärssaft
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Dijonstuvad syrlig rödlök

  • 5 rödlökar
  • 2,5 dl rödvinsvinäger
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Lök: Skala och skiva rödlöken tunt och blanda med vinäger, vatten och socker. Ställ löken i kylen och låt stå ca 3 timmar.  Rör om då och då.

  2. Lägg revbensspjällen i en gryta. Häll på vatten så att det täcker och låt koka upp. Skumma väl. Skala och skär lök och morot i bitar.  Lägg lök, morot, pepparkorn, lagerblad och salt i grytan. Låt koka 1 1/2–2 timmar, tills köttet är mört. Ta upp och låt revbensspjällen svalna.

  3. Koka försiktigt ihop grädden. Tillsätt senap och salt.  Krama ur löken och blanda ner den i grädden.

  4. Glasering: Koka ihop saft, gelé, honung och salt till simmig konsistens, ca 5 min.

  5. Sätt ugnen på 225 grader. Skär spjällen i portionsbitar. Peppra runt om  och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 5 min om de är nykokta, 15 min om de är kalla. Pensla glaseringen på spjällen. Glasera mitt i ugnen ca 20 min. Servera revbensspjällen med den varma löken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!