Svartvinbärsglaserade kamben

Recept på svartvinbärsglaserade kamben. Kambenen kan kokas och förvaras i kylen 2 dagar före glasering.
Recept på svartvinbärsglaserade kamben.
Recept på svartvinbärsglaserade kamben. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 kg kamben
  • 2 dl salt
  • 2 l vatten

Koklag

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk svartpepparkorn

Glaze

  • 8 cm ingefära - färsk (1 dl fin­hackad)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka upp salt och vatten i en kastrull, rör om tills saltet lösts upp. Låt kallna. Lägg i kambenen och låt ligga 1 dygn.

  2. Skala och klyfta löken. Skala och skär moroten i bitar. Lägg köttet i en kastrull, häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma väl. Lägg i lök, morot och kryddor. Koka ca 1 1/2 timme under lock.

  3. Glaze: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka ihop ca 5 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Lägg köttet i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla köttet med glazen. Stek högt upp i ugnen ca 10 min. Vänd bitarna och stek ytterligare ca 5 min.

Recept av Allt om Matredaktionen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!