Recept av Allt om Matredaktionen
Svartvinbärsglaserade kamben
Ingredienser
- 1 kg kamben
- 2 dl salt
- 2 l vatten
Koklag
- 1 gul lök
- 1 morot
- 3 lagerblad
- 2 tsk svartpepparkorn
Glaze
- 8 cm ingefära - färsk (1 dl finhackad)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl svartvinbärsgelé
- 0,5 dl honung
- 0,5 dl rapsolja
- 1 tsk svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Koka upp salt och vatten i en kastrull, rör om tills saltet lösts upp. Låt kallna. Lägg i kambenen och låt ligga 1 dygn.
-
Skala och klyfta löken. Skala och skär moroten i bitar. Lägg köttet i en kastrull, häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma väl. Lägg i lök, morot och kryddor. Koka ca 1 1/2 timme under lock.
-
Glaze: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka ihop ca 5 min.
-
Sätt ugnen på 225°. Lägg köttet i en långpanna med bakplåtspapper. Pensla köttet med glazen. Stek högt upp i ugnen ca 10 min. Vänd bitarna och stek ytterligare ca 5 min.