Svartvinbärsgelé med portvin

Recept på svartvinbärsgelé med portvin. Gott till söndagsstek och köttbullar. Man kan byta ut sockret mot gelésocker multi, uteslut då pektinet. Plocka bär till gelé i början av säsongen då de innehåller mer pektin.

Ingredienser

  • 1 l svartavinbär
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk enbär - stötta
  • 1 dl portvin - rött
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk citronsyra
  • 1 flaska pektin - (180 ml)

Gör så här

  1. Koka upp bären med vattnet och sjud ca 5 min. Sila bären. Mät till 4 dl saft. Häll den i en kastrull och blanda i enbär och portvin. Tillsätt sockret, lite i taget, och koka ca 5 min.

  2. Blanda ner citronsyra och pektin i saften. Koka upp och sjud 2–3 min. Gör geléprovet. Häll upp i väl rengjorda burkar och sätt på lock. Håller ca 3 månader i kyl eller sval.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!