Svartvinbärscooler

Svartvinbärscooler är svalkande och gott. Sauvignon blanc har toner av fläder och svartvinbärsblad, perfekt till den här läskande drinken. Det är bra att ha lösfrysta svarta vinbär redo till garneringen.
Ylva Porsklev
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 flaska vitt vin - torrt, sauvignon blanc (75 cl)
  • 4 dl mineralvatten
  • is

Svartvinbärspuré

  • 225 g svartavinbär
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 15 myntablad

Garnering

  • myntakvistar
  • svartavinbär - frysta

Gör så här

  1. Puré: Koka upp bär, socker och vatten. Låt koka ca 5 min. Mosa bären med en slev och koka ytterligare ca 10 min.

  2. Sila blandningen och pressa ut all vätska ur bären. Mixa purén med myntabladen. Ställ purén i kylen och låt den kallna helt.

  3. Vispa ihop puré och vin. Fyll en stor eller två mindre tillbringare till hälften med is och fyll på med vinblandningen. Tillsätt mineralvattnet och garnera med myntakvistar och bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!