00000

Svartrötter och svampfräs kan förberedas och värmas strax före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 l trattkantareller
1 msk smör
500 g svartrötter
2 msk citronsaft, pressad
0,5 purjolök, liten, finhackad
200 g broccoli i buketter
2 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
basilika, kvistar, hackad
50 g cashewnötter, grovhackade

40 min

1. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs i ca 15 min på svag värme.
2. Skala svartrötterna. Var noga med att lägga dem direkt i kallt täckande citronvatten, de svartnar annars lätt före kokning. Koka rötterna ca 10 min i lättsaltat citronvatten. Låt dem rinna av.
3. Tillsätt purjolök, broccoli och matlagningsgrädde till svampen. Låt koka ihop några minuter. Krydda med salt, peppar och basilika. Rör ner nötterna och häll fräset över svartrötterna på serveringstallrikar.