30 minuter + 20 minuter i ugn
Svartrissallad med pumpa och brysselkål – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär bort skalet från pumpan, gröp ut kärnorna och skär pumpaköttet i tärningar. Skrubba palsternackorna väl och skär bort toppen och botten. Ansa brysselkålen, dela de större på mitten.
- Lägg pumpa, palsternacka och brysselkål bredvid varandra på en plåt. Blanda med olja och strö över salt. Tillaga mitt i ugnen tills grönsakerna är mjuka med ändå har tuggmotstånd, ca 20 min.
- Vinägrett: Blanda ihop alla ingredienser.
- Hyvla äpplena tunt på mandolin eller skär dem tunt med kniv.
- Varva ris, rostade grönsaker, äpplen och salladsblad på ett fat. Ringla över vinägretten. Servera gärna med fröknäcke och morotskräm.