Svartkål med rostad mandel

Recept på svartkål med rostad mandel. Mandeln gör salladen knaprig och god. Den kan bytas ut mot solrosfrön.
Recept på svartkål med rostad mandel.
Recept på svartkål med rostad mandel. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 g svartkål
  • 50 g sötmandel
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 tsk flingsalt - + 1 tsk
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Skålla och skala mandeln. Torka den på hushållspapper. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den börjar få färg.

  2. Tillsätt 1 msk olja och 1 tsk flingsalt och rosta tills mandeln är gyllenbrun. Ta upp och låt mandeln kallna på hushållspapper.

  3. Ansa och grovstrimla kålen. Skala och skiva vitlöken.

  4. Fräs kål och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Krydda med 1 tsk flingsalt och vänd i mandeln. Servera kålen nylagad.

Recept av Allt om Matredaktionen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!