Svartkål med rostad mandel

00000

Recept på svartkål med rostad mandel. Mandeln gör salladen knaprig och god. Den kan bytas ut mot solrosfrön.  

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

300 g svartkål
50 g sötmandel
1 msk olivolja + 2 msk
1 tsk flingsalt + 1 tsk
2 vitlöksklyftor

20 minuter

Svartkål med rostad mandel – gör så här:

  1. Skålla och skala mandeln. Torka den på hushållspapper. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den börjar få färg.
  2. Tillsätt 1 msk olja och 1 tsk flingsalt och rosta tills mandeln är gyllenbrun. Ta upp och låt mandeln kallna på hushållspapper.
  3. Ansa och grovstrimla kålen. Skala och skiva vitlöken.
  4. Fräs kål och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Krydda med 1 tsk flingsalt och vänd i mandeln. Servera kålen nylagad.

Recept av Allt om Matredaktionen

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Övrigt