Svart sesamglass

Svart sesamglass är en glass med härligt nötig smak trots att den är helt utan nötter.
Sophie Berlin
Foto: Katrina Di Leva

Ingredienser

  • 1,5 dl sesamfrön - svarta
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 1 burk kondenserad mjölk - (397 g)
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering

  • sesamfrön - svarta ev

Gör så här

  1. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de börjar dofta nötigt. Mixa frön med mixerstav till en klibbig konsistens. Tillsätt honung och mixa till en slät pasta.

  2. Vispa grädden. Vispa ihop yoghurt, kondenserad mjölk och vaniljsocker. Blanda i sesampastan och vänd till sist i grädden. Häll smeten i glassformar eller i en stor glassform. Ställ i frysen ca 6 timmar.

  3. Strö gärna svarta sesamfrön över glassen vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!