4.34.34.34.34.3

Svart ris med rödkål, mangoldskott och avokado är en saftig och smakrisk sallad.Hittar du inte shisokrasse kan du ta groddar, mikroörter, spenat eller thaibasilika.

För 8 personer:

Ingredienser

3 dl svart ris, t ex Saltå Kvarn
250 g rödkål
3 avokador
4 snackgurkor, eller 1/2 gurka
50 g shisokrasse, röd
100 g mangoldskott

Vinägrett:

3 msk lime, pressad
0,5 msk honung
0,75 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + koktid för riset

Svart ris med rödkål, mangoldskott och avokado – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna och häll upp på ett stort fat.
  2. Ansa och finstrimla rödkålen. Gröp ur och skiva avokadon. Skiva gurkan.
  3. Blanda kål, avokado, gurka och vinägrett med riset. Vänd i krasse och mangold och servera.
    pren
Fler recept med: Grönsaker, Ris och gryn, Sallader