Svart ris med räkor och avokado

Svart ris kokt i saffran, serveras med räkor och avokado.
Svart ris med räkor och avokado
Svart ris med räkor och avokado Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dl svart råris
  • 1 pkt saffran - (1/2 g)
  • 1 l vatten
  • 1 burk räkor - skalade (320 g)
  • 2 avokador
  • 1 påse blandspenat - (80 g)
  • salt

Sås

  • 1,5 dl matyoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk ingefära - finriven
  • 1 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Sjud ris, saffran, 1/2 tsk salt och vatten under lock 40 min. Häll av ev överflödig vätska.

  2. Häll av räkorna.

  3. Halvera, kärna ur och klyfta avokadon.

  4. Blanda alla ingredienser till såsen och tillsätt 1/2 tsk salt.

  5. Lägg upp spenat, ris och avokado på tallrikar. Toppa med räkor och servera med såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!