Svärdfisk, tomatrisotto och lök- och citronmix

Köp två tjocka skivor svärdfisk, som väger ca 350 g per styck. Dela dem på mitten, till 2 fisktournedos vardera, innan de saltas och läggs i grillpannan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 svärdfisk - bitar, à ca 350 g
  • 1 tsk salt

Risotto

  • 0,5 rödlök - finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl arborioris
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 l vatten
  • 2 krm salt
  • 4 tomater - soltorkade i olja

Lök- och citronmix

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl gräslök - finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft - nypressad
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 1 cocktailtomater - ask
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm strösocker

Gör så här

  1. Tillbehör: Sätt ugnen på 225°. Olja en liten ugnssäker form. Rulla tomaterna i oljan, strö sockret över. Ugnsbaka dem i mitten av ugnen, ca 20 min.

  2. Risotto: Hacka och fräs rödlöken i olivolja på medelvärme under omrörning, 3-4 min. Tillsätt riset och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.

  3. Smula buljongtärningen över riset. Blanda vin och vatten i en kanna. Späd med blandningen, lite i taget, tills det mesta av vätskan kokat in. Det tar 30-40 min. Grovhacka och tillsätt soltorkade tomater. Värm precis före servering.

  4. Lök- och citronmix: Grovhacka schalottenlök, vitlök och gräslök. Mixa tillsammans med olja, citronsaft och salt. Ställ svalt till servering.

  5. Fisk: Hetta upp olivolja i en grillpanna. Salta fisken på båda sidor. Grilla den i het panna 2-3 min på var sida beroende på tjocklek.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!