00000

Godast på en svamptoast är karljohanssvamp, men kantareller är inte fel det heller. Torkad svamp måste blötläggas först, ca 30 min i ljummet vatten.

För 4 personer

Ingredienser

4 surdegsbröd ljust, kantskuret i skivor
2 msk smör + 2 msk smör
250 g svamp t ex karljohansvamp eller kantareller
2 msk smör
1 tsk salt
0,5 rödlök
4 msk forellrom
1 krm svartpeppar nymald

Svamptoast – gör så här:

  1. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor i en stekpanna med smör.
  2. Hacka svampen. Skala och finhacka löken. Stek den i smör på medelvärme ca 5 min. Salta och fördela den på  brödskivorna.
  3. Toppa med forellrom, rödlök och svartpeppar.
Fler recept med: Gourmet och lyx, Mackor, Svamp