Svamptoast

Godast på en svamptoast är karljohanssvamp, men kantareller är inte fel det heller. Torkad svamp måste blötläggas först, ca 30 min i ljummet vatten.
Allt om Mat
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 4 surdegsbröd - ljust, kantskuret i skivor
  • 2 msk smör - + 2 msk
  • 250 g svamp - t ex karljohansvamp eller kantareller
  • 1 tsk salt
  • 0,5 rödlök
  • 4 msk forellrom
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor i en stekpanna med 2 msk smör.

  2. Hacka svampen. Skala och finhacka löken. Stek svampen i 2 msk smör på medelvärme ca 5 min. Krydda med salt och fördela svampen på  brödskivorna.

  3. Toppa med rom, lök och peppar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!