3.13.13.13.13.1

Godast på en svamptoast är karljohanssvamp, men kantareller är inte fel det heller. Torkad svamp måste blötläggas först, ca 30 min i ljummet vatten.

För 4 personer

Ingredienser

4 surdegsbröd, ljust, kantskuret i skivor
2 + 2 msk smör
250 g svamp, t ex karljohansvamp eller kantareller
1 tsk salt
0,5 rödlök
4 msk forellrom
1 krm svartpeppar, nymald

10 minuter

Svamptoast – gör så här:

  1. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor i en stekpanna med 2 msk smör.
  2. Hacka svampen. Skala och finhacka löken. Stek svampen i 2 msk smör på medelvärme ca 5 min. Krydda med salt och fördela svampen på  brödskivorna.
  3. Toppa med rom, lök och peppar och servera.
Fler recept med: Fredagsmat, Mackor, Svamp