Svampsoppa med färskost

Svampsoppa med färskost serveras med mörkt fiberrikt bröd. För att man ska bli riktigt mätt bör en frukt serveras efter maten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g trattkantareller - (eller champinjoner), färska
  • 1 gul lök
  • 2 tsk smör
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 5 dl vatten
  • 100 g philadelphia - light med gräslök
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp (spara några till garnering) och lök i smör i en gryta ca 5 minuter tills all vätska försvunnit.

  2. Späd med buljong och låt koka ca 5 minuter. Tillsätt färskost. Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar.

  3. Stek resten av svampen i olja 1-2 minuter. Servera soppan med stekt svamp och en klick philadelphia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!