Lyxig svampsoppa

Servera gärna svampsoppan i små espresso- eller kaffekoppar.
Charlotte Jenkinson
Recept på svampsoppa.
Recept på svampsoppa. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 150 g skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 potatis
  • 1 palsternacka
  • 2 msk smör
  • 2 msk konjak
  • 8 dl vatten
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3 msk kantarellfond - konc
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 100 skogschampinjoner
  • 0,5 msk smör
  • 1 msk timjan - finhackad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Borsta rent svamparna och skiva dem. Skala och tärna lök, potatis och palsternacka.

  2. Fräs svamp, lök, potatis och palsternacka i smör i en gryta under omrörning ca 2 min. Häll på  konjaken och låt det fräsa ca 30 sekunder. Tillsätt vatten, grädde, fond och peppar. Koka upp och sjud under lock ca 15 min.

  3. Mixa soppan slät i mixer eller med mixerstav. Håll den varm i kastrullen.

  4. Garnering: Ansa och finhacka champinjonerna och stek dem i smör ca 3 min. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda ner svampen i soppan.

  5. Tillbehör: Lättvispa grädden. Riv brödet till smulor. Stek dem gyllenbruna och knapriga i smör.

  6. Servera soppan varm i små koppar. Toppa med vispad grädde och stekta brödsmulor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!