Svampsmör

Recept på svampsmör. Smöret passar bra till fisk, kött och gröna rätter. Det kan frysas men bör serveras rumsvarmt så att det inte kyler ner maten.

Ingredienser

  • 200 g svamp - t ex kantareller, riskor eller soppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör - + 200 g, rumsvarmt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rensa och finhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp och lök i 1 msk smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och låt kallna.

  2. Vispa 200 g smör tills det är luftigt. Blanda i svampfräset och smaksätt med citronsaft och flingsalt.

Vill du lära dig mer om svamp? Här hittar du vår svampguide - allt du behöver veta om svamp.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!