33333

Svamprisotto med tomatsallad passar både till vardag och fest. Skogschampinjoner ger risotton en mustig svampsmak.

För 4 personer:

Ingredienser

4 dl risottoris, t ex carnaroli
2 buljongtärningar, gärna svamp
1 gul lök
250 g skogschampinjoner, + 50 g
70 g parmesanost, + 30 g
300 g körsbärstomater, gärna olika färger
100 g salladsmix
olivolja, salt, nymald svart­peppar, balsamvinäger

30 minuter

Svamprisotto med tomatsallad – gör så här:

  1. Koka upp 1,3 liter vatten med buljongtärningarna. Skala och finhacka löken. Riv 250 g svamp grovt på rivjärn. Skiva 50 g tunt, gärna på mandolin.
  2. Stek den rivna svampen i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt löken och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner riset. Tillsätt buljongen, lite i taget, och småkoka tills riset blivit precis mjukt, ca 20 min. Rör då och då. Ta kastrullen från värmen, rör i parmesanen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Skiva tomaterna, blanda med salladsmix och skivad svamp. ­Tillsätt 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. ­Servera salladen till risotton.