Svamppizza med taleggio och fänkålssallad

55555

Recept på svamppizza med taleggio och fänkålssallad. Färdig deg och tomatsås är en genväg till middagen. Taleggio är en kittost från Lombardiet i norra Italien.

För 4 personer

Ingredienser

1 förpackning pizzadeg, med tomatsås (600 g)
300 g svamp, t ex skogschampinjoner
1 knippa salladslök
200 g taleggio-ost
1 vitlöksklyfta
50 g rucola

Sallad:

1 fänkålsstånd, (200 g)
0,5 gurka
1 gul paprika
rapsolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

20minuter + 20 minuter i ugn

Svamppizza med taleggio och fänkålssallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skiva svampen. Ansa och strimla salladslöken. Skär osten i små bitar.
  2. Rulla ut degen på en plåt. Pressa ner vitlöken i tomatsåsen. Bred tomatsåsen på pizzabottnen. Strö över svamp och lök och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg på ostbitarna. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Sallad: Ansa fänkål och gurka och hyvla dem tunt, gärna på mandolin. Kärna ur och finstrimla paprikan. Blanda grönsakerna med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 1/2 tsk salt och 2 krm nymald peppar. 
  4. Ta ut pizzan ur ugnen och skär den i bitar. Strö över rucola och servera med fänkålssallad.