Svamppesto

Servera gärna svamppeston lite ljummen som tilltugg på skivad rostad baguette.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l kantareller - (ca 300 g)
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm strösocker
  • peppar - några varv på kvarnen
  • 50 g pistaschnötter
  • 75 g parmesan - riven
  • 0,5 dl olivolja
  • persilja - till garnering

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Lägg kantarellerna i en stekpanna och låt vätskan koka bort. Tillsätt smör, salt, socker och svartpeppar.

  2. Fräs på svag värme ca 15 minuter tills svampen börjar få färg.

  3. Kör snabbt ihop svamp, pistaschnötter, parmesan och olivolja i matberedare. Garnera med persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!