Svamppasta

Pastan smakar bäst med nyriven parmesanost. Hyvla eller riv den gärna direkt vid bordet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g pasta - gärna fullkornspasta
  • 400 g blandsvamp - t ex skogschampinjoner, shiitake, kantareller, otronskivling
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vitt vin - torrt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl gräslök - finhackad
  • 1 tsk timjanblad - färska

Till servering

  • 30 g parmesan

Gör så här

  1. 1.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av.

  2. Skär svampen i bitar. Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i svampen och stek tills det ”knäpper” i den och den fått fin färg, 10–15 min. Rör om då och då.

  3. Pressa i vitlöken och tillsätt vinet. Smaka av med salt och peppar. Sjud 1–2 min. Blanda i pastan och låt allt bli varmt. Rör ner gräslök och timjan. Servera med parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!