00000

Pastan smakar bäst med nyriven parmesanost. Hyvla eller riv den gärna direkt vid bordet.

För 2 personer

Ingredienser

150 g pasta gärna fullkornspasta
400 g blandsvamp t ex skogschampinjoner, shiitake, kantareller, otronskivling
1 gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk torrt vitt vin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
0,5 dl gräslök finhackad
1 tsk timjanblad färska

Till servering:

30 g parmesan

Svamppasta

 

1.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av.
2. Skär svampen i bitar. Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i svampen och stek tills det ”knäpper” i den och den fått fin färg, 10–15 min. Rör om då och då.
3. Pressa i vitlöken och tillsätt vinet. Smaka av med salt och peppar. Sjud 1–2 min. Blanda i pastan och låt allt bli varmt. Rör ner gräslök och timjan. Servera med parmesan.