Svampmaki (vegetarisk sushi)

Recept på svampmaki. Kantareller passar också bra i denna vegetariska sushi.
Recept på svampmaki.
Recept på svampmaki. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 sats sushiris - se recept nedan
  • 150 g skogschampinjoner
  • 1,5 msk soja - ljus
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 gurka - liten
  • 1 tsk wasabipasta
  • 75 g färskost - naturell
  • 3 noriark

Garnering

  • salladslök - finstrimlad

Tillbehör

  • japansk soja
  • gari

Gör så här

  1. Skär svampen i tunna skivor. Blanda med sojan, låt ligga ca 10 min. Stek svampen i olja ca 2 min.

  2. Dela gurkan på längden och skrapa ut kärnorna. Skär gurkan i ca 5 cm långa smala stavar.

  3. Täck en bambumatta med plastfolie. Lägg på ett noriark med den glatta sidan ner. Platta ut riset över arket med fuktade händer till en ca 1 ½ cm tjock risplatta. Spara ca 1 cm från kanten.

  4. Dra en sträng wasabi med fingret på riset. Fördela svamp, gurka och färskost mitt på. Rulla ihop mattan hårt. Se till att arken överlappar med ca 1 cm. Lägg rullen med skarven ner på en skärbräda. Gör två rullar till, rulla in i plastfolie och lägg i kylen. Skär rullarna i ca 2 cm breda bitar. Garnera med salladslök.

Recept av Ulla Karlström

Vegetarisk sushi - fler sorter:

Avokado- och tofumaki 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!