Svampmacka med rökt fisk

En matig lunchmacka som bör ätas på direkten.
Tove Nilsson

Svampmacka

  • 4 skivor vitt surdegsbröd
  • 2 msk smör - + 2 msk
  • 400 g svamp - t.ex kantareller
  • 1 tsk salt
  • 0,5 rödlök
  • 200 g varmrökt fisk - t.ex makrill, lax eller böckling
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk gräslök - finhackad

Gör så här

  1. Stek brödskivorna i 2 msk smör så att de blir gyllenbruna och knapriga.

  2. Rensa svampen. Stek den i 2 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med salt. Skala och finhacka löken. Rensa fisken.

  3. Toppa bröden med svamp, fisk, crème fraiche, lök och gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!