Svampkrustader med pepparrot och löjrom

4.14.14.14.14.1

Knapriga små krustader med svampröra och löjrom. Så goda att man gärna vill ta många. Svampcrèmen går att förbereda två dagar innan. Av Tom Sjöstedt

För 8 personer

Ingredienser

24 minikrustader
350 g champinjoner
0,5 lök, gul
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1,5 dl crème fraiche
1 tsk balsamvinäger
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

Garnering

100 g löjrom
25 g pepparrot
0,5 citron, rivet skal av
2 msk gräslök, hackad

20 min + tid att kallna

Svampkrustader med löjrom – gör så här:

  1. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp och lök i olivolja tills svampen är gyllenbrun. Tillsätt creme fraiche och balsamvinäger och låt koka upp.
  2. Mixa i matberedare eller med mixerstav och låt kallna. Smaka av med salt och peppar. Hit kan förberedas.
  3. Skala och riv pepparroten. Låt eventuellt löjrommen rinna av och häll upp den i en spritspåse.
  4. Spritsa champinjoncrèmen i krustaderna. Toppa med löjrom. Strö över pepparrot, citronskal och gräslök.