Svampklämmor med hjortronchutney

Tunnbröd fyllda med rökt renkött, svamp och västerbottensost. Och hemkokt hjortronchutney till! Det blir en rustikt lyxig förrätt.
Tove Nilsson

Svampklämmor

  • 300 g svamp - gärna trattkantareller och gula kantareller
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 tsk salt
  • 150 g rökt renkött
  • 200 g västerbottenost
  • 3 msk gräslök - finhackad
  • 8 tunnbröd - runda små mjuka

Chutney

  • 225 g hjortron - färska eller frysta
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 msk ingefära - finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk strösocker
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Chutney: Tina hjortronen. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Fräs hjortron, chili, lök och ingefära i olja i en kastrull. Tillsätt socker och vinäger. Låt koka ihop, utan lock, till en tjock chutney. Salta. Låt kallna.

  2. Rensa svampen. Stek den i 1 msk smör tills den har fått fin färg. Salta.

  3. Strimla renköttet och skiva eller riv osten. Fördela svamp, renkött, ost och gräslök på fyra av bröden. Lägg på resten av bröden och tryck ihop.

  4. Stek de dubbla bröden i 1 msk smör tills osten smält och bröden klibbat ihop. Servera med hjortronchutney.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!