Recept på svampgratinerad kyckling. Gruyèreost sätter prägel på rätten. Osten får fin färg och ger extra fyllig smak när den gratineras.
För 4 personer
Ingredienser
4
kycklingfiléer, (500 g)
0,5 tsk
salt, + 0,5 tsk salt
2 krm
svartpeppar, nymald
1 msk
smör
150 g
champinjoner
2
salladslökar
0,5 dl
matlagningsgrädde
75 g
gruyereost
Tillbehör:
3 dl
råris
100 g
spenat
0,5
rödlök
Svampgratinerad kyckling – gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingfiléerna med 1/2 tsk salt och peppra dem. Bryn dem i smör i en stekpanna ca 3 min. Lägg över filéerna i en ugnssäker form.
Skiva champinjonerna och salladslöken. Stek champinjonerna i stekpannan ca 2 min. Strö över 1/2 tsk salt och häll på grädden. Låt koka ca 3 min. Lägg i salladslöken.
Riv osten. Lägg champinjonröran på kycklingen och strö över osten.
Stek kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, 15-20 min. Servera med råris och spenatsallad.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.