Svampgratinerad kyckling

Recept på svampgratinerad kyckling. Gruyèreost sätter prägel på rätten. Osten får fin färg och ger extra fyllig smak när den gratineras.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (500 g)
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör
  • 150 g champinjoner
  • 2 salladslökar
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • 75 g gruyère

Tillbehör

  • 3 dl råris
  • 100 g spenat
  • 0,5 rödlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingfiléerna med 1/2 tsk salt och peppra dem. Bryn dem i smör i en stekpanna ca 3 min. Lägg över filéerna i en ugnssäker form.

  2. Skiva champinjonerna och salladslöken. Stek  champinjonerna i stekpannan ca 2 min. Strö över 1/2 tsk salt och häll på grädden. Låt koka ca 3 min. Lägg i salladslöken.

  3. Riv osten. Lägg champinjonröran på kycklingen och strö över osten.

  4. Stek kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, 15-20 min. Servera med råris och spenatsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!