För 24 st

Ingredienser

24 krustader

Fyllning

0,5 lök gul
1 vitlöksklyfta
0,5 dl rotselleri finhackad
50 g svamp eller 1/2 dl förvälld fäsk
0,5 äpple
1 msk smör
1 dl vispgrädde
0,5 dl halvtorr sherry
0,5 dl vitt vin
0,5 tsk salt

Tillbehör

strimlade sockerärter

Svampfyllda minikrustader

  1. Finhacka lök, vitlök, selleri, svamp och äpple. Fräs lök och vitlök i smör ett par minuter. Tillsätt selleri och svamp. Fräs ett par minuter till under omrörning. Rör i äpplet.
  2. Tillsätt grädde, sherry och vin. Koka ihop på svag värme, tills den mesta vätskan dunstat. Rör om då och då. Smaka av med salt. Låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Fördela fyllningen i krustaderna strax före servering och värm i mitten av ugnen 3-4 minuter.
  5. Garnera med strimlade sockerärter.