Svampfyllda minikrustader

Recept på vegetariska snittar till festen - svampfyllda minikrustader!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 24 krustader

Fyllning

  • 0,5 lök - gul
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl rotselleri - finhackad
  • 50 g svamp - eller 1/2 dl förvälld fäsk
  • 0,5 äpple
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl halvtorr sherry
  • 0,5 dl vitt vin
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • sockerärter - strimlade

Gör så här

  1. Finhacka lök, vitlök, selleri, svamp och äpple. Fräs lök och vitlök i smör ett par minuter. Tillsätt selleri och svamp. Fräs ett par minuter till under omrörning. Rör i äpplet.

  2. Tillsätt grädde, sherry och vin. Koka ihop på svag värme, tills den mesta vätskan dunstat. Rör om då och då. Smaka av med salt. Låt svalna.

  3. Sätt ugnen på 200°.

  4. Fördela fyllningen i krustaderna strax före servering och värm i mitten av ugnen 3-4 minuter.

  5. Garnera med strimlade sockerärter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!