Svampfyllda kycklinglår i savojkål

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 savoykålshuvud
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Svampfyllning

  • 4 schalottenlökar
  • 200 g ostronskivling
  • 1 msk olivolja
  • 50 g valnötter - hackade
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Grönsaksmosaik

  • 1 squash
  • 1 paprika - röd
  • 1 paprika - gul
  • 2 tomater - stora
  • 2 msk olivolja
  • 0,75 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin - hackad, färsk eller 1/2 tsk torkad
  • 2 tsk citron essensolja

Tillbehör

  • 200 g ostronskivling - stekt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Lossa bladen ett och ett, så många som du har lårfiléer. Skölj bladen och skär ner den tjocka nerven så den blir tunn. Förväll dem ca 3 min i kokande saltat vatten (2 tsk/liter). Häll av vattnet och spola dem genast i kallt vatten och låt dem rinna av.

  3. Svampfyllning: Hacka och fräs lök och svamp i olivolja tills de mjuknar. Tillsätt valnötterna. Salta och peppra.

  4. Salta och peppra lårfiléerna. Lägg ut ett blad savoykål och lägg en utvikt lårfilé ovanpå. Lägg på ca 1 msk fyllning. Vik ihop och rulla in filén i savoykålsbladet till en dolme.

  5. Lägg dolmarna med skarven ner i en ugnssäker form. Täck med aluminiumfolie. Stek mitt i ugnen 40-45 min. Provskär i en dolme.

  6. Grönsaksmosaik: Halvera, kärna ur och tärna squash, paprika och tomater. Fräs dem i olja ca 5 min tills de börjar mjukna men har spänst kvar. Ställ åt sidan. Värm och smaka av med salt, peppar, rosmarin och citronolja vid serveringen.

  7. Stek tillbehörssvampen i olja. Salta och peppra lätt.

  8. Halvera eventuellt dolmarna och lägg upp allt på varma tallrikar eller serveringsfat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!