35 minuter
Svampfyllda kycklingbröst med krämig sås – gör så här:
- Sätt ugnen på 225° och gärna varmluft. Halvera, kärna ur och skala butter-nutpumpan. Skär den i tärningar. Ansa och skär fänkålen i tärningar. Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Blanda tärningarna med 2 msk olja, timjan, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta grönsakstärningarna mitt i ugnen tills de fått lite färg, ca 20 min.
- Lägg 1 msk svampcrème vardera under skinnet på kycklingbrösten. Krydda dem på båda sidor med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
- Bryn kycklingbrösten på båda sidor i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över i en ugnssäker form och stek klart i ugnen under plåten med grönsakstärningarna. De är klara när innertemperaturen visar 70°.
- Sås: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Bryn löken i stekpannan ca 1 minut. Häll på vermouth, grädde, vatten och kycklingfond. Koka samman 5–10 min tills såsen är simmig. Red eventuellt av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Sila upp såsen i en såskanna.
- Fördela grönsakstärningarna på varma tallrikar. Dela kycklingbrösten längs med och lägg på grönsakerna. Strö över gräslök och servera med såsen.