Svampfylld vildsvinskarré med linsragu och bearnaisesås med trumpetsvamp

Tiden i ugnen kan variera beroende på hur fryst fyllningen är. Obs! Linsragun och bearnaisesåsen finns i separata recept.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 vildsvinskarré - (ca 800 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör

Fyllning

  • 0,5 l blandsvamp - (ca 100 g förvälld)
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g vildsvinsfärs
  • 2 msk bladpersilja - hackad

Gör så här

  1. Rensa och hacka svampen grovt, skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna, fräs svamp och lök tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.

  2. Blanda svampfräset med färs och persilja. Gör en rulle, ca 3 cm i diameter och 15 cm lång. Linda in den i plastfolie. Lägg in i frysen ett par timmar.

  3. Sätt ugnen på 150°. Gör ett snitt längs med karrén med en vass kniv och tryck in den frysta fyllningen. Bind om med bomullsgarn. Salta och peppra runt om.

  4. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn runt om. Lägg köttet i en ugnssäker form och efterstek mitt i ugnen ca 1 1/2 timme till 70° innertemperatur.

  5. Ta ut köttet och låt det vila 10 min innan det skärs i tjocka skivor. Servera med linsragu och bearnaisesås med trumpetsvamp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!