Svampfylld vildsvinskarré med linsragu och bearnaisesås med trumpetsvamp

Tiden i ugnen kan variera beroende på hur fryst fyllningen är. Obs! Linsragun och bearnaisesåsen finns i separata recept.

Svampfylld vildsvinskarré med linsragu och bearnaisesås med trumpetsvamp

1. Rensa och hacka svampen grovt, skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna, fräs svamp och lök tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
2. Blanda svampfräset med färs och persilja. Gör en rulle, ca 3 cm i diameter och 15 cm lång. Linda in den i plastfolie. Lägg in i frysen ett par timmar.
3. Sätt ugnen på 150°. Gör ett snitt längs med karrén med en vass kniv och tryck in den frysta fyllningen. Bind om med bomullsgarn. Salta och peppra runt om.
4. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn runt om.
Lägg köttet i en ugnssäker form och efterstek mitt i
ugnen ca 1 1/2 timme till 70° innertemperatur.
5. Ta ut köttet och låt det vila 10 min innan det skärs i tjocka skivor. Servera med linsragu och bearnaisesås med trumpetsvamp.

Recept från