4.24.24.24.24.2

Svampdipp med bacon är god att dippa t ex crostoni i. Välj gärna skogschampinjoner, som har mer smak än vanliga vita champinjoner.

För 8 personer:

Ingredienser

250 g champinjoner
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl crème fraiche
2 tsk soja, japansk
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 paket bacon, (140 g)
0,5 kruka gräslök

Tillbehör:

crostini

30 minuter

Svampdipp med bacon – gör så här:

  1. Ansa och finhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Stek löken i smör tills den fått fin färg. Ta upp och spara hälften av löken.
  3. Lägg svamp och vitlök i pannan och stek tills allt fått fin färg och vätskan kokat in. Rör ner crème fraichen och tillsätt sojan. Krydda med salt och peppar. Låt röran kallna.
  4. Stek baconet riktigt krispigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Finhacka baconet. Finhacka gräslöken.
  5. Bred ut svampkrämen på ett fat. Toppa med den sparade stekta löken, bacon och gräslök. Servera med crostini att dippa i.

pren

Fler recept med: Förrätter, Svamp