Svampdipp med bacon

Svampdipp med bacon är god att dippa t ex crostoni i. Välj gärna skogschampinjoner, som har mer smak än vanliga vita champinjoner.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk soja - japansk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 0,5 kruka gräslök

Tillbehör

  • crostini

Gör så här

  1. Ansa och finhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Stek löken i smör tills den fått fin färg. Ta upp och spara hälften av löken.

  3. Lägg svamp och vitlök i pannan och stek tills allt fått fin färg och vätskan kokat in. Rör ner crème fraichen och tillsätt sojan. Krydda med salt och peppar. Låt röran kallna.

  4. Stek baconet riktigt krispigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Finhacka baconet. Finhacka gräslöken.

  5. Bred ut svampkrämen på ett fat. Toppa med den sparade stekta löken, bacon och gräslök. Servera med crostini att dippa i.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!