Gratinerad svampcrostini

Recept på gratinerad svampcrostini. Crostini är en mycket omtyckt italiensk aptitretare, en bit rostat eller stekt bröd som breds med olika pålägg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g svamp - färsk
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 äpple
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk messmör
  • 1 minibaguette
  • 4 ost - skivor, stark ost, gärna västerbotten

Tillbehör

  • 1 knippe sallad
  • gurka - färsk
  • 2 tomater
  • 3 msk solrosfrön

Vinägrett

  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Finhacka schalottenlöken och tärna svampen. Fräs lök och svamp i smör under omrörning. Salta.

  2. Tärna äpplet fint. Tillsätt äpple, grädde och messmör. Rör om och koka ihop 4-5 minuter. Ställ åt sidan.

  3. Skär baguetten i fyra 2-cm tjocka skivor. Rosta dem lätt i mitten av ugnen. Fördela svampstuvningen ovanpå och lägg en ostskiva ovanpå varje.

  4. Skär grönsakerna i mindre bitar. Rosta solrosfröna i torr stekpanna under omrörning tills de tar lite färg, passa noga de bränns lätt. Blanda olivolja, vinäger och salt.

  5. Gratinera crostinin i övre delen av ugnen 2-3 minuter tills osten tar lite färg. Lägg upp på tallrik tillsammans med grönsakerna. Ringla vinägretten över. Strö över solrosfröna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!