Svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs

Recept på svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs. Gör gärna dubbel sats av ­burgarna och frys in. Perfekt att ha på lut i frysen.
Elisabeth Johansson
Recept på svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs.
Recept på svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 100 g blandsvamp - eller ­skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk timjan
  • 1 rödlök
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 4 tomatskivor
  • 4 skivor hamburgerost - med blue cheese-smak
  • 4 msk majonnäs

Gör så här

  1. Lägg färsen i en skål. Grovhacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör och låt svalna.

  2. Blanda ner fräset i färsen och tillsätt ägget. Krydda med salt och peppar. Blanda i timjanen. Forma till fyra biffar och stek dem i smör ca 3 min på varje sida.

  3. Skala och skiva rödlöken tunt. Värm bröden i stekpannan. Lägg sallad, tomat och burgare på ­brödens underdelar. Lägg på ost, rödlök och majonnäs. Sätt på brödlocken och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!