Svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs

00000

Recept på svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs. Gör gärna dubbel sats av ­burgarna och frys in. Perfekt att ha på lut i frysen.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g nötfärs
100 g blandsvamp eller ­skogschampinjoner
1 gul lök
1 msk smör
1 ägg
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk timjan
1 rödlök
4 hamburgerbröd
4 salladsblad
4 tomatskivor
4 skivor hamburgerost med blue cheese-smak
4 msk majonnäs

25 minuter

Svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs – gör så här:

  1. Lägg färsen i en skål. Grovhacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör och låt svalna.
  2. Blanda ner fräset i färsen och tillsätt ägget. Krydda med salt och peppar. Blanda i timjanen. Forma till fyra biffar och stek dem i smör ca 3 min på varje sida.
  3. Skala och skiva rödlöken tunt. Värm bröden i stekpannan. Lägg sallad, tomat och burgare på ­brödens underdelar. Lägg på ost, rödlök och majonnäs. Sätt på brödlocken och servera.