45 minuter + 30 minuter koktid
Svampbuljong med tortelloni, ägg och vattenkrasse – gör så här:
- Skala och hacka lök och morot. Ansa och hacka selleri och 200 g svamp. Grovhacka timjanen. Fräs grönsaker, timjan och svamp i olja ca 3 min. Sätt på lock och låt fräsa ca 10 min. Rör om då och då.
- Tillsätt vattnet och låt småkoka under lock ca 30 min.
- Sila buljongen genom en finmaskig sil. Pressa ut all vätska. Smaka av buljongen med sherry och krydda med salt.
- Mjukkoka äggen. Spola med kallt vatten. Skala och halvera dem.
- Finstrimla kålen. Ansa och skiva rädisor och resten av svampen, gärna på mandolin. Fördela kålen i botten på varje skål.
- Koka tortellonin i svampbuljongen. Ta upp med hålslev och fördela den i skålarna. Häll buljongen runt om. Garnera med rädisor, svamp, ägghalvor, krasse, timjan och lite flingsalt.